Ninas  Barn

Lørdag 2. september kl. 15.30 Ninas Barn – foredrag og film I samarbeid med Litteraturhuset i Trondheim.

Bilde fra filmen Ninas Barn

Miniforedrag

Filmskaperen Nina Grünfeld forteller om sitt arbeid med filmen om det jødiske barnehjemmet i Oslo under andre verdenskrig og flukten til Sverige, som reddet livene til flere jødiske barn i 1942.  I filmen forteller Nina Grünfeld historien om personen hun er oppkalt etter, og kaster med det lys over en side av norsk krigshistorie som hittil har vært lite kjent, nemlig Nina Hasvolds barnehjem for jøder. Ett av disse barna var regissørens far, Berthold Grünfeld.

Nina Grünfeld

På sommerleir i Oslo

I 1938 er 21 jødiske barn fra Wien på sommerleir i Oslo. Når det er på tide å reise hjem får foreldrene tilbud om å la barna bli. Halvparten velger dette, og barnepsykologen og kommunisten Nina Hasvold tar på seg ansvaret for ungene. I løpet av krigen kommer flere jødiske barn til hjemmet, og ved hjelp fra andre kvinner klarer Hasvold å redde barna fra nazistene - blant annet ved å ta med seg barna til Sverige når norsk politi begynner deportasjonen av jøder til Auschwitz.

Nina Grünfeld skaper filmen Ninas Barn

Ved hjelp av intervjuer med overlevende og deres familier, arkivopptak, rekonstruksjoner og gamle intervjuer med Hasvold ønsker Grünfeld ikke bare å fortelle om barnehjemmet, men også vise det kulturelle mangfoldet blant de overlevende, og utforske hvordan krigen har påvirket livene deres.

Etter foredraget viser vi filmen Ninas Barn fra 2015. Filmen ble vist på kino og NRK TV høsten 2015. Filmen varer i 1 time og 5 minutter.

Lørdag 2 september kl. 15:30

Kl. 15:30 Ninas Barn
 

Foredrag og  visning av filmen  om det jødiske barnehjemmet i Oslo under andre verdenskrig. 

I samarbeid med Litteraturhuset i Trondheim.

Filmskaperen Nina Grünfeld  er tilbake på Jkfest og forteller om sitt arbeid med filmen om det jødiske barnehjemmet i Oslo under andre verdenskrig  og  flukten til Sverige,  som reddet livene til flere jødiske barn i 1942. I filmen forteller Nina Grünfeld historien om personen hun er oppkalt etter, nemlig Nina Hasvolds barnehjem for jøder. Ett av disse barna var regissørens far,  Berthold Grünfeld. Etter foredraget viser vi filmen Ninas Barn. Filmen og boka er fra 2015.

Sted:  Litteraturhuset i Trondheim , Kongens gate 2
Billettpris: Fri inngang

<