Riga Klezmer Band

Søndag 3. september kl. 15:00
Sted: Synagogen

Dette klezmerbandet fra Riga består av profesjonelle musikere med klassisk utdanning. 

Jødisk kulturfestival  Trondheim retter i år blikket blant annet østover til de baltiske statene, nærmere bestemt Latvia, som ligger i  det området mange norske jøder utvandret fra for 100 - 150 år siden. 

Latvia før krigen, bodde det rundt  150 000 jøder.  I dag  lever det i dag rundt ti tusen jøder i landet. Noen av dem jobber for å gjenvinne og ta vare på den kulturen som  gikk tapt, synliggjøre den og bringe den videre.

Klezmer  er en musikksjanger som opprinnelig var beregnet på  bryllup og feiringer. Sangene er sunget på jiddisch, språket til de østeuropeiske jødene. Klezmersjangeren er berømt for sitt følelsesrike uttrykk , og  kan uttrykke sorg  og glede i samme sang.  Et bra klezmer band skal med musikken sin kunne vise både latter og gråt.  Klezmer ble kjent for et større publikum  med musikalen Spillemann på taket, og i de siste tiårene har sjangeren blitt revitalisert og  populær blant annet innenfor såkalt verdensmusikk.

Artister:
Vlad Shulman, vokal,
Yury Savkin, fiolin,
Gidons Grinbergs, fiolin
Eduards Raubishko, klarinett
Yury Kasper, piano.

Søndag 3. september kl. 15:00

Kl. 15:00 Riga Klezmerband
 

Jødisk kulturfestival  Trondheim retter i år blikket blant annet østover til de baltiske statene, nærmere bestemt Latvia, som ligger i  det området mange norske jøder utvandret fra for 100 - 150 år siden.   I Latvia før krigen, bodde det rundt  150 000 jøder.  I dag  lever det i dag rundt ti tusen jøder i landet.  Noen av dem jobber for å gjenvinne og  ta vare på den kulturen som  gikk tapt, synliggjøre den og bringe den videre. Vi  er glad for å presentere  Riga klezmerband på årets festival. Med Zeev Shulman(vokal) , Yury Savkin (fiolin), Eduards Raubishko (klarinett) og Yury Kasper (piano)).

Sted: Synagogen, Ark Christies gate 1B

Billettpris kr. 200 - Student kr. 100 - Honnør kr. 150